„A2” motorkerékpár kategória

18. életév, legalább 395 cm3 hengerűrtartalmat meghaladó, min. 20 KW max. 35 kw, és teljesítmény/sajáttömeg aránya 0,2 kw/kg értéket meg nem haladó kétkerekű motorkerékpár.

Tanfolyamra jelentkezés 17 év és hat hónap életkor.

KRESZ vizsga: 17 év és kilenc hónap életkor, Járműkezelési vizsga 18. életév betöltése.

Forgalmi vizsga 18. életév betöltése.

Jelentkezés feltétele : jelentkezési lap kitöltése,  1 db igazolvány kép, orvosi igazolás kivéve ha van vezetői engedélye – vezetői engedély fénymásolata.

Vizsgadíj összesen: 20.300 Ft. KRESZ vizsga: 4.600 Ft (helyszín: Szekszárd Közlekedési Hatóság), Járműkezelési /rutin/ vizsga:4.700 Ft (helyszín: Dombóvár), Forgalmi vizsga: 11.000 Ft (helyszín: Szekszárd).

A forgalmi vezetésnél és a vizsgán gépkocsival kísérik motorkerékpárost, az irányítás rádiókészüléken keresztül történik. A gyakorlati vezetésen a tanuló a saját felelőségére vesz részt. Ha nem rendelkezik saját motorkerékpárral, a motorhasználat díja az egész alapoktatás idejére: 30.000 Ft.

Ha rendelkezik A1 kategóriás vezetői engedéllyel, akkor nem kell KRESZ vizsgát tennie, ez esetben a vezetési gyakorlat 6 óra.

„A2.” Kat.

„A1” kat-val 2 éven belül

„A1” kat-val 2 éven túl

6 óra

4 óra

2 óra

10 óra

 8 óra

4 óra

1 óra

1 óra

1 óra

Az elméleti vizsgát a tanfolyam kezdetétől számított 1 éven belül kell letenni. Az első elméleti vizsgát a tanfolyam kezdetétől számítva legkésőbb 9 hónapig lehet halasztani és legkésőbb 1 éven belül sikeres közlekedési ismeretek vizsgát kell tenni. Az sikeres forgalmi vizsgát az első sikeres közlekedési ismeretek vizsgától számított  2 éven belül kell letenni.